Ett inlägg om ingenting

Ett inlägg om ingenting

Jag har egentligen inget särskilt att skriva. Men jag känner att jag vill komma igång med mitt skrivande och bloggande igen. Så då skriver jag helt enkelt.

Jag sitter i vårt vardagsrum. Hunden ligger på den gröna mattan nedanför fåtöljen. Han snarkar. Det är mörkt för vi har ännu inte köpt några lampor. Vi har taklampa men det ljuset är för skarpt. Därför sitter jag i mörkret. Med ipaden som enda ljuskälla. Jag är trött. Väldigt trött. En intensiv jobbperiod bakom mig och framför mig känns semestern för långt borta. Ibland fundera jag på om man får en viss mängd energi för hela livet. Och om man bränner av för mycket i början så tar det liksom slut. Eller tröttheten kommer fortare. Mer återhämtningstid behövs. Samtidigt så gillar jag att jobba. Vara involverad. Ha mycket att göra. Det kanske snarare handlar om vad som ger och tar energi. Bli bättre på att säga nej. Enkla sanningar som vilken mindfullneskurs eller livscoach som helst kan säga. Låter också väldigt likt någon Annie Lööf skulle kunna säga.
Men så är det ju med sanningar. De är enkla att säga, svårare att förverkliga.

Nu ha hunden flyttat sig till sin korg. Snarkar ännu mer. Jag borde också gå och lägga mig. Att sitta i mörkret en en sen kväll odlar min melodramiska sida. Den behöver inte mer växtkraft.

Godnatt