Vita kränkta män

Vita kränkta män

Jag har precis kommit hem från Pride Park och känner mig oerhört glad och politiskt peppad. Invigningstal av Birgitta Ohlson och Mona Sahlin gav fantastiskt med energi. De visar genom sitt arbete att uthållighet är ett måste och att vi kan tillsammans med alla som kämpar för mänskliga rättigheter kan åstadkomma förändring. Även om det tar tid. Även om man inte alltid tycker lika.

Jag sätter mig framför datorn för att kolla twitter och facebook främst. Ingen särskild anledning men ville se vad som diskuterades och sades om prideinvigningen tillexempel. Då ser jag att flera av mina vänner på facebook länkar till det här blogginlägget om nazister på pride house. Pulsen stiger och jag klickar mig vidare och ser att det är Christoffer Dulny  från SDU som har:

1. Surfat runt lite på Stockholms Prides hemsida

2. Sett programpunkten ”Queer People of color” där det uttryckligen står att det är en separatistisk programpunkt där inbjudna är icke vita hbtq-personer

3. Tänkt att det verkade väldigt konstigt, känt sig lite kränkt och förskräckt

4. Blivit ännu mera kränkt

5. Känt att så här får det banne mig inte gå till men det får man väl inte säga i det här landet

6. Känt sig manad att göra något åt detta.

7. Köpt ett dagspass till Pride House

8. Gått in och satt sig på seminariet och smygfilmat

9. Blivit vänligt ombedd att gå därifrån

10. vägrat!

11. Blivit eskorterad ut därifrån av vakter

12. Konstaterat att nu har jag blivit utsatt för rasism

13. Spelar in ett klipp på youtube

14. Meddelar att han ska anmäla detta till DO och kontakta prideledningen

Ett fantastiskt dagsverk av en vit kränkt man. Jag tror han kan sova gott i natt. Själv kommer jag ha svårt att somna. Jag är så förbannad så jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Denna illvilja och vad jag tror är utstuderad dumhet gör mig matt. Rasismen och självgodheten gör mig rädd.

Jag skriver det här blogginlägget för att visa arrangörerna av programpunkten ”Queer People of color” min solidaritet med deras antirasistiska arbete. ( och jag undrar lite varför programpunkten är borttagen från Stockholms prides hemsida?) Jag skriver det här blogginlägget för att jag är så trött på vita män som tar sig rätten att spela dumma och sprida ut sin rasistiska smörja överallt. Jag skriver det här blogginlägget för att uppmana oss alla att våga ta tydligare ställning mot rasister. Jag skriver det här inlägget för jag är så sjukt trött på vita kränkta män. Lägg av.