Hallongalan – den bästa galan

Hallongalan – den bästa galan

Igår var det Gala i Stockholm. Fantastiska Hallongrottanordnade Galan med stort G. En Gala för alla människor som gör, skriver och verkar för att förändra något till det bättre ska prisas för sitt engagemang och sina fantastiska verk!

 

Alla nominerade fick pris så klart, några av pristagarna var: Tidningen Ottar pris, hjärnorna bakom Bang, Ätstört, Makthandbok för unga feminister som (be)möter rasism och sexism i föreningslivet, Rosa den farliga färgen, Happy Happy (om skilsmässor), Det är vår tur nu! – att vara trans i en tvåkönsvärld, novellsamlingen Bögskräck. Åsa Linderborg och Naiti del Sante  fick också pris. Susanna Alakoski var så klart en av pristagarna och turteaterna med SCUM manifestet. Guldkonfettin regnade över alla pristagarna på scenen och det var härligt att låta alla dessa underbara fantastiska människor komma upp på scenen och bli hyllade för sitt arbete och sin kamp.

Vad gjorde jag där? Jag hade det bästa uppdraget under hela kvällen. Jag var konferencier och på bästa programledarstil fick jag chansen att hålla låda, presentera prisutdelare, kasta konfetti över pristagarna, sjunga lite schlager , köra krystade skämt och klara av ett klädbyte. Med balklänning, tiara, lösögonfransar hade jag fantastiskt kul. Och känner på första gången på länge hopp. Hopp för den här världen, med så många underbara fantastiska hjältar samlade på en plats gav det kraft till vardagen. Jag längtar redan till nästa Gala, oavsett om jag programleder eller inte! 🙂