Torgmöte med Schlager

Torgmöte med Schlager

Jag blir alltid lite förvånad att jag blir så excallterad varje gång jag får en mikrofon i min hand och drömmar väcks om en tillvaro som schlagerartist, journalist, talkshowvärd eller vad som helst som involverar att jag får möjlighet att ge min syn på saker och ting. Eller bara hålla låda och få uppmärksamhet. Så i dag klockan 11 när jag var med på Fi torgmöte så pirrade det härligt i magen. Stina Svensson hade bett mig vara med som hennes sidekick/intervjuare när hon hade torgmöte på Donners Plats. Och vilket torgmöte det blev, Stina och jag funkar väldigt bra ihop och det blev bra.  Jag har flera källor på det inte bara jag som tycker det. Faktiskt.

 Det är en konst att hålla torgmöte om en inte är en Gudrun Schyman. Gudrun är en fantastisk talare, och hon får direkt en storpublik när hon ställer sig på ett torg. Både för att hon som sagt är en inspirerande talare men också såklart för att hon är GUDRUN.  Om en inte har kändisstatus får en ta till andra grepp och det gjorde vi idag. Med sidekick och lite musik rockade Stinas torgmöte. Vi kommer köra igen på fredag klockan 11. Här är dagens möte i punktform:

#  Vi är både flator och feminister men vi hatar inte män och man måste inte vara flata för att vara med i Fi

# Fi har bildat en skuggriksdagsgrupp för att vara en blåslampa på alla riksdagspartier- vi skuggar er och vi ser er!

# Vi brände inga pengar men vi pratade om varför vi gjorde det i fjor, det vill säga att vi kämpar vidare mot lönediskriminering, och såklart har vi även förslag på lösningar

Musik som spelades och illusterar vår politik:

9 to 5, Dolly Parton ( Om arbetstidsförkortning)

I take a fool to remain sane, The Ark ( Ibland undrar vi om det är vi eller världen som är galna)

Fuck You, Lily Allen ( Om vårt arbete mot rasism och homofobi, och även ett bra soundtrack till söndagen här i Almedalen )

Common People, Pulp ( vi är verklighetens folk )

Bra vibrationer, kicki Danielsson ( Fi ger Bra vibrationer)

Jag har fullt upp med torgmöte och förbereda mig inför dagens seminarium som jag ska moderera så jag har ingen koll på vad som händer i Almedalen utanför min bubbla. En känsla jag tror många känner igen…