I Fängelset

I Fängelset

Sitter i sängen på vandrarhemmet fängelset och vill inte riktigt gå och lägga mig. Idag anlände vi till Visby och precis som alltid blev jag förälskad i staden, atomsfären och ringmuren. Jag tror det här är min sjunde almedalsvecka och det betyder att jag har varit minst sju gånger i Visby men jag har egentligen aldrig besökt Gotland. Förälskelsens jag känner är nog mer till sommaren, känslan av att semestern är nära och en rolig vecka väntar, snarare än kanske i själva staden. Men ringmuren är maffig.

Min första almedalsvecka var 2002 när jag precis blivit ordförande för SFS ( Sveriges Förenade Studentkårer) Jag kommer inte ihåg så mycket från veckan egentligen – mer än stressen över att behöva mingla. Jag tror inte jag var så bra på det vet inte om jag har blivit bättre genom åren. Sanningen är den att jag känner mer folk nu, har fler bekanta, då är det också lättare att mingla.

Jag åt middag på samma restaurang som Åsa Romson idag och vad jag tror var en betydande del av MP:s riksdagskansli. Kan egentligen inte göra analys utav det utan kan bara konstatera att så här blir det under denna veckan. Partiledare, partifolk, journalister trängs på så trång yta att det är klart att man äter middag bredvid ett språkrör nån kväll. Imorgon ska jag dock lyssna på Romson och hennes språrörskollega Fridolin. Ska bli intressant att höra om Romson lyckas profilera sig bredare än enbart en stark miljöpolitiker.

Vi gjorde ett försök idag till att strukturera upp vår planering kring den här veckan. Vissa punkter är givna för mig som när jag ska arbeta såklart men rätt många dagar har jag att disponera fritt. Det blev oss dock övermäktigt att komma fram till någon struktur – vi får ta en dag i taget helt enkelt.