Jag tror stenhårt på att det går att göra skillnad och nödvändigheten i att ta ställning. Jag tänker stort och gör enkelt. Pragmatisk visionär som förändrar världen med ett skratt och gärna i strålkastarljus.
Det är jag.

Vem är jag: 

En väldigt filosofisk fråga som jag ständigt funderar på. Men det finns också några enklare svar att ta till. Jag heter Sofia Karlsson och är född 1977 i Helsingborg. Jag bor i Stockholm, närmare bestämt på Gärdet med delar av min familj. Jag är feminist, jag definierar mig till gruppen HBTQ, och jag letar alltid efter de perfekta skorna.

Jag är ibland en chef, jag är konsult, jag är moster, syster, dotter och en god vän. Jag är ofta rolig, jag är för det mesta besvärlig, ibland är jag blyg och nervös. Jag försöker vara modig, jag försöker göra det jag vill, jag försöker inte döma andra för snabbt. Jag försöker ständigt lära mig att min världsbild är min och sann för mig, men det finns andra sätt att se på världen och andra sanningar. Jag är bekväm, ibland lat. Jag är full av energi. Jag är alltid människa. Jag tror att vi kan förändra världen till det bättre. Vad är annars meningen?

Mina drömmar: 

De är många så klart, vi behöver våra drömmar. Jag drömmer om att skriva en bok, att uppträda oftare som stand-up komiker. Jag drömmer om att resa mer och längre, jag drömmer om att ha ett sommarställe. Jag drömmer om att bjuda mina vänner oftare på middag och jag drömmer om att ordna fantastiska överraskningsfester. Jag drömmer om att hitta den perfekta boken att läsa och den härligaste soffan att sitta i.

Mest av allt drömmer jag om förändring för oss alla. Jag drömmer om en värld där vi faktiskt alla får vara just människor. Det politiska läget idag i Sverige gör mig både bedrövad men också beslutsam. Vi har mycket att göra, vi har många att prata med. Vi kan alla hitta vårt sätt att engagera oss, bidra till förändring. Det viktigaste är att vi inte är tysta. Jag drömmer om en feministisk vår. Ännu mer drömmer jag om att vi är många som står upp för ett Sverige för alla, och vi väljer en riksdag som stänger ute SD.