Gräv där du står! #12talare

Gräv där du står! #12talare

Idag är det en härlig dag. Idag är det releasefestdagen för boken ” 12 talares tankar om kommunikation”. Jag är en av tolv talare som skriver om kommunikation. Boken är en fantastisk blandning av konkreta tips om powerpoint, till vikten av internkommunikation till personliga berättelser om vad kommunikation är och kan betyda.

Mitt kapitel heter ”Gräv där du står” och jag tar med dig som läsare på min kommunikationsresa. Hur mina olika roller och engagemang har format mitt synsätt och kunskaper inte bara om kommunikation utan också om ledarskap och inkludering. När jag föreläser och som jag också skriver om i boken så utgår jag mycket från mig själv. Genom att dela med mig av mina framgångar men ännu viktigare mina misslyckande och tillkortakommande vill jag få så många som möjligt att förstå:

Du uppfattar och tolkar världen utifrån dina erfarenheter och insikter. Genom att bredda dina perspektiv och få syn på dina normer, privilegier och förutfattade meningar, får du en större förståelse till hur andras verklighet kan se ut – och det är första steget till förändring. Eller ja förbättring

Jag är ödmjuk inför insikten som gång på gång slår mig, vi gräver alla där vi står. Att förstå att en själv reproducerar normer och struktur kan vara svårt att ta in och det kan göra ont, för den som kämpar för förändring kan det bli frustrerande att det många gånger går så långsamt. Vi måste alla vara ödmjuka inför det faktum att vi alla gräver där vi står och då också möta varandra där vi faktiskt är.

Jag hoppas att du får möjlighet att läsa vår bok eller ännu hellre får möjlighet att höra mig och mina kollegor tala. Vill du få härliga mingelbilder från ikväll så kolla gärna in #12talare.

ILLUSTRATION PERNILLA FÖRNES