Jag laddar för inskolning i förskola- Sverige laddar för splittra familjer för alltid

Jag laddar för inskolning i förskola- Sverige laddar för splittra familjer för alltid

Jag vet. Det är inte ens en jämförelse.  Charlies kommande inskolning på förskola och splittrade familjer på flykt. Men ändå gör jag den och får svårt att andas.

Att bli förälder har inneburit mycket för mig. Nya insikter. Lärdomar. Livskriser. Relationskriser. Samtidigt är jag så glad att Charlie finns i mitt liv. Hon är mitt viktigaste. På så många sätt. Jag laddar redan nu mentalt för Charlies inskolning på förskola i höst. Jag är minst sagt stressad över detta. Att Charlie kommer klara det bra är jag ganska säker på- frågan är hur jag kommer klara det. Jag har redan utsett ett fik nära förskolan där jag planerar att sitta och bryta ihop och dricka latte och vara beredd och komma rädda Charlie de första veckorna. Jag spionerar även på förskolan när vi är i samma park och försöker tolka hur personalen är, hur ungarna är genom att analysera agerande vid gungorna och sandlådan.. Det bästa vi kan säga till mitt försvar är att jag har självinsikt. Och att jag jobbar med mig själv. Självklart vill jag ha Charlie på en förskola i höst. Jag vill ju och måste ju jobba med. Men mitt liv och mina känslostormar kring detta att inte umgås med Charlie nästan hela tiden varje dag sätts i ett grymt perspektiv när jag tänker på Sveriges nya flyktingpolitik.

Jag kan inte föreställa mig hur det är att behöva fly eller lämna sitt land för en önskan och en strävan efter ett bättre liv. Jag kan bara tacka min lyckliga stjärna över att det inte är jag. Jag kan inte ens tänka tanken klart att behöva lämna Charlie och inte se henne på flera år. Kanske aldrig.  Med Sveriges nya flyktingpolitik som riksdagen kommer rösta igenom ( antagligen) den 21 juni så kommer det att bli omöjligt (nästan) med familjeåterförening. Det här är så ofattbart att jag får hjärtklappning och ångest över att tänka på. Jag fattar inte på riktigt hur det är möjligt att Sverige kommer göra detta. Jag fattar inte att våra riksdagsledamöter är beredda att göra detta. Det finns fortfarande en teoretisk chans att stoppa detta. Ännu har inte omröstningen varit.

Snälla rara ledamöter, gör det inte. Ta ansvar. För mänskliga rättigheter. För Sverige. För era själar.

 

Här är en snabbgenomgång av den nya lagen- Tack Röda korset 

Här är Rädda Barnens namninsamling – Skriv på! 

Här är Folkkampanj för asylrätts namninsamling 

Här är Amnestys briljanta kampanj- så att du enkelt kan skriva brev till valfri riksdagsledamot 

 

Och JA! Du kan skriva under flera namninsamlingar. Och skriva brev. Många brev. Det tar ett par minuter. Gör det!